car wallpaper.jpg

Rijstijl Analyse

Proces-ID's & Triggers

Tegenwoordig zijn auto’s uitgerust met sensoren die u informeren over bepaalde gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan het herinneringsbericht op uw dashboard, die aangeeft dat u de voetrem ingedrukt dient te houden voordat u de auto kunt starten. Informatie over deze interne notificatie, een zogenoemde ‘Proces-ID', wordt continu in de ECU bijgeschreven en vastgelegd in het systeem van de auto. 

 

Met onze krachtige software kunnen wij deze Proces-ID’s identificeren en verwerken in handige triggers. Zodra het voertuig deze handeling maakt, herkent ons systeem dit Proces-ID en kan u hierover informeren via bijvoorbeeld een SMS of email notificatie. 

 

De Proces-ID voor bijvoorbeeld het starten en wegrijden in een auto met een automatische versnellingsbak zal een opeenvolging van handelingen zijn:

 

  1. De voetrem indrukken.

  2. De versnellingspook vanuit ‘P’ (Park) naar de ‘D’ (Drive) positie brengen.

  3. Eventueel de elektronische handrem opheffen.

  4. Het gaspedaal intrappen.

 

Indien deze handelingen worden verricht, binnen een zelf in te stellen time-frame (bijvoorbeeld tussen 01:00u en 06:00u ’s ochtends), dan kunt u daar een notificatie over ontvangen. Op deze manier kan de trigger gebruikt worden als beveiligingsfeature. In combinatie met het ingebouwde A-GPS systeem kunt u real-time de voertuigpositie traceren en de hulpdiensten inschakelen zodra de auto gestolen wordt.

Triggers zijn op verschillende manieren te gebruiken. Zodra bijvoorbeeld een maximumsnelheid wordt overschreden of wanneer een bestuurder te hoge toeren maakt, of zelfs wanneer er abrupt aan het stuur getrokken wordt. OSCAR communiceert continu met de sensoren in de auto en geeft u dus realtime inzicht in het rijgedrag van de bestuurder.

Neem contact met ons op

© 2021 Drive by IT | Automotive IoT Services & Software Development | info@drive-by-it.com

Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | KvK nummer:74365428 | BTW: NL002175740B94

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin